1 min read

Kot stilistka za podaljševanje trepalnic dnevno odgovarjam na vprašanje: Kako dolgo držijo podaljšane trepalnice oziroma na koliko časa jih je potrebno obnavljati.

Za lažje razumevanje tega vprašanja moramo najprej razumeti kakšen je življenski cikel naših naravnih trepalnic na katere lepimo podaljške. Na zgornji veki enega očesa nam raste od 90 – 120 trepalnic. Dnevno nam na vsakem očesu izpade od 2 – 5 trepalnic (recimo v povprečju 3). To pomeni, da nam v enem tednu izpade 21 trepalnic, v dveh tednih 42 trepalnic in v treh tednih 63 trepalnic.

Ob prvem obisku stilistka izdela celoten set podaljšanih trepalnic. Ob upoštevanju zgoraj zapisanega cikla rasti trepalnic, nam do tretjega tedna izpade več kot polovica trepalnic. Če želimo lepe in polne trepalnice je potem skrajni čas za ponoven obisk stilistke.

Naravni ciklus rasti trepalnic je odvisen od posameznika in je sestavljen iz treh faz:

1.    Anagena faza je faza rasti trepalnic; traja od  1 – 2 meseca

2.    Katagena faza označuje konec rasti trepalnice;

3.    Telogena faza je faza mirovanja; označuje popolno prenehanje rasti trepalnice; trepalnica izpade.

Za trepalnico v fazi mirovanja raste »mlada« trepalnica v anageni fazi in nadomesti izpadlo trepalnico. Ciklus rasti posamezne trepalnice je 60 – 90 dni. To pomeni, da tudi čas ko stranka potrebuje obnovo ni povsem enakovreden ampak je odvisen od vsake posameznice. 

Obstojnost podaljšanih trepalnic pa seveda ni odvisna samo od naravnega cikla rasti trepalnic – velik del odgovornosti prevzame stilistka in pa »uporabnica«. O tem pa drugič ;)


Komentiraj

Comments will be approved before showing up.