3 min read

Poletje je pred vrati in z njim visoke temperature in vroče sonce. Skrajni čas je, da razmislimo o delovnih pogojih v prostorih, kjer  bomo spretno vrtele pincetke.

Vsa lepila za podaljševanje trepalnic potrebujejo ustrezno vlago in temperaturo, da lahko delujejo učinkovito. Vsako lepilo je razvito, za delovanje pod točno določenimi pogoji, zato je upoštevanje le – teh predpogoj, da lepilo sploh deluje. V kolikor stilistka izvaja aplikacijo podaljšanih trepalnic  v pogojih,  ki niso znotraj priporočenih okvirjev proizvajalca lepila, lahko pričakuje, da lepilo ne bo delovalo kot bi si želela.

London Lash Pro ponuja več vrst profesionalnih lepil. Vsaka stilistka lahko tako najde tistega, ki ji ustreza glede na hitrost in način dela.

V našem delovnem kotičku torej ne sme biti: pretoplo, prehladno, presuho ali prevlažno.

1. TOP nasvet: Stilistka mora imeti nadzor nad vlago in temperaturo v prostoru, kjer izvaja aplikacije. Termometer in higrometer sta tako rekoč obvezna oprema, da lahko nadzoruješ vlago in temperaturo in ukrepaš, takoj ko je to potrebno.

Nizka vlaga – v kolikor je zunaj višja vlaga lahko odpreš okno ali pa uporabljaš vlažilec. Nizka vlaga je problematična zlasti v zimskem času, ko ogrevamo. Pozimi si lahko pomagamo tudi z mokrimi brisačkami na radiatorjih.

Visoka vlaga - uporaba razvlažilnika zraka.

Nadzor temperature – Če je možno imejte prostore klimatizirane – s klimo si boste lahko prostore primerno ohladile ali pa pogrele.

2. Nasvet: Pravilno shranjevanje lepila -  Lepilo shranjujte v SUHEM, TEMNEM in HLADNEM prostoru. Direktna izpostavljenost sončni svetlobi, neugodna temperatura in vlaga namreč neugodno vplivajo na karakteristike lepila. Odprtega lepila nikakor ne shranjujte v hladilniku, čeprav se vam zdi da je to idealen prostor – suh, temen, hladen. Lepilo je lahko v hladilniku le pred prvo uporabo. Preden lepilo odprete, ga pustite par ur na sobni temperaturi. Tako boste preprečile pojav kondenzacije v steklenički. Pred prvo uporabo na lepilo zabeležite datum - tako boste imele nadzor kdaj je čas da lepilo zamenjate, nad samo porabo in ne nazadnje je to nujno, če vas obišče zdravstvena inšpekcija.

Rešitev pred vlago: Zip vrečka / posodica za shranjevanje skupaj z rižem ali siliko kroglicami, ki nase vežejo vlago.

Lahko se zgodi da lepilo shranjujete prav (?), ni preteklo roka uporabe, vseeno pa po konstistenci postane malo »gloopy«  - lepilo je gostejše in »se vleče«. V takšnem primeru je razlog v previsoki temperaturi.

Rešitev pred direktno svetlobo: Lepilo shranjujemo na mestu, kjer ga tekom dneva ne bo »dobilo« sonce. Direktno  sonce bo  namreč segrelo zrak v steklenički, kar privede do kondenzacije, ki si je NE želimoJ. Najbolje da lepilo po končanem delu shranite v kakšem predalu, škatli itd..

3. Nasvet: Menjevanje kapljice lepila med aplikacijo - Višja vlaga in temperatura, pomenita hitrejše  sušenje lepila. Kapljico lepila je potrebno menjevati pogosteje. Kapljice naj se ne dotikajo druga druge oziroma na prejšno ne dajajte sveže kapljice lepila. Večja količina lepila namreč ne bo ustavila procesa sušenja. Kapljica zamenjamo ko opazimo da postane lepilo gostejše konsistence (»gloopy«). Preden iztisnemo kapljico lepila, stekleničko dobro pretresemo (pred vsako uporabo vsaj 30 sekund).

4. Nasvet: Problem obstojnosti podaljškov je lahko tudi zaporedje nameščanja podaljška. Najprej je potrebno izolirati naravno trepalnico, nato pomočiti podaljšek v lepilo in v zadnjem koraku namestiti na izolirano trepalnico. Lepilo se lahko sicer že delno posuši medtem ko se trudimo izolirati trepalnico. Lepilo namreč kristalizira še preden je vzpostavljena vez med podaljškom in naravno trepalnico.  

V kolikor imajo z obstojnostjo trepalnic probleme ena ali dve stranke, medtem ko je pri ostalih strankah z obstojnostjo vse uredu, potem je mogoče problem na njihovi strani. Sama skrb za trepalnice je prav tako zelo pomemben faktor – kljub temu da stranke trdijo, da delajo s trepalnice vse po navodilih – verjemite da ni vedno tako.   

Drage stilistke, vzemite pincetke v roke in se dobro pripravite na vroče poletje.   

Komentiraj

Comments will be approved before showing up.